Project omschrijving

  • gerecycled teakhouten tafel met blauwe epoxy rivier gemaakt door Boemklaar Meubelmakers
  • teakhouten tafel met blauwe epoxy rivier gemaakt door Boemklaar Meubelmakers
  • tafelpoot / stelpoot voor tafel van teakhout gemaakt door Boemklaar Meubelmakers

Gerestaureerde riviertafel van teak met epoxy

Een bijzonder project! Dit is een gerestaureerde teakhouten tafel opgevuld met epoxy. Toen wij deze tafel ophaalden was hij op sterven na dood. De eigenaren zochten een nieuwe tafel omdat deze tafel beschadigd was, wiebelde en veelvuldig was bewerkt met kleurstiften en andere kinderbezigheden. Tijdens het overleggen over de nieuwe tafel gaven de opdrachtgevers aan dat ze heel graag een tafel wilden met epoxy erin. Een rivertable. Wat voor soort hout daarbij moest wisten ze niet zo goed, maar het geheel moest ook weer niet te duur worden. Wij denken graag mee in oplossingen en opperden om de tafel her te gebruiken. Als we de tafel demonteren en in planken door de schaafbank halen zijn de viltstift strepen eraf en eventuele kleine beschadigingen haal je zo ook er uit.

De keuze was snel gemaakt. Een nieuw stoer stalen frame eronder was ook een wens. Ook loopt de vloer wat ongelijk, dus konden we in hetzelfde hout ook nog stelpootjes maken. Door de epoxy zit een peacock green metallic kleurpigment. Dit zorgt voor een betoverend effect waar je naar blijft kijken en altijd even aan moet voelen. We hebben de epoxy opgeschuurd en gepolijst. Dit blijft er mooi uitzien ook na een jaar intensief gebruik.

Wil je ook wel zo’n wijze tafel, maar geen een om her te gebruiken? We hebben een zelfde soort tafel gemaakt en te koop staan in onze webshop!

Vind je dit nou ook te gek, vraag vrijblijvend een offerte aan met daarin jouw gewenste maten!