• Boomstamtafel
  • life edge eik
  • Unieke stalen tafelpoten
  • Boomstam tafelblad stalen poten

Boomstam tafelblad

Dit unieke boomstam tafelblad, met industriele stalen poten is met recht een one of a kind tafel te noemen. Het boomstam tafelblad is een plak van een oude rode eik. Waarschijnlijk is het een boom geweest met een ziekte of iets dergelijks, want normaal zijn eikenbomen zeer stabiel en groeien mooi recht. In dit blad zitten wel zoveel grillige vormen, dat het er bijzonder uit moet hebben gezien. Het hout komt uit Duitsland en is terug gedroogd naar 8%. Dat zegt u misschien niet zoveel, maar in Nederland is de standaard ongeveer 10-12% relatieve vochtigheidspercentage. Hoe ‘droger’ het hout, hoe minder het zal gaan werken.

Het tafelblad is helemaal recht en glad gemaakt, zodat je er lekker aan kan zitten en op kan leunen. We hebben het blad afgewerkt met een aantal lagen hardwax olie. Dat haalt de kleur van het hout mooi op en zorgt tegelijk voor een goede bescherming.

En dan de poten. De industriele stalen poten hebben we zelf ontworpen. Deze klant houdt niet van saai en van wat iedereen heeft. We mochten van haar iets speciaals ontwerpen. Deze super stevige zware stalen poten, kunnen wel wat hebben. Dat moet ook wel want het blad is best zwaar. Daar  moeten wel een beetje stoere poten onder zitten. De poten worden onderling weer verbonden met een dikke eikenhouten balk. Die precies op een fijne hang hoogte is gemaakt. De eigenaresse is niet zo heel groot en kan mooi haar voeten kwijt op de balk.

Vind je dit nou ook te gek, vraag vrijblijvend een offerte aan met daarin jouw wensen! Ieder stuk hout is uniek, maar we vinden het heel leuk om met je mee te denken of om op zoek te gaan naar een stuk hout dat bij jou past!