• strakke eettafel

Strakke eettafel van licht esdoorn en stalen onderstel

Een strakke lichte tafel van Esdoorn met een wit stalen onderstel. Onze klant wilde graag een strakke lichte tafel zonder naden of kieren. Kindvriendelijk en met een lange bank om op te zitten. Ze hield ook van een Scandinavische interieurstijl. We kwamen naar een goed gesprek uit op een tafel van esdoorn en een moderne stalen poot. We kozen voor esdoorn, omdat het een hele lichte houtsoort is, maar wel met de stevigheid van bijvoorbeeld eiken.

We verlijmden het blad strak aan elkaar. Door de schuine rand aan de onderkant, oogt de tafel veel minder massief. De randjes van de tafel zijn extra afgerond en daarmee extra kindvriendelijk. Met het driehoekige frame eronder, krijgt de tafel bijna een speelse luchtige vorm. Als afwerking hebben we vijf lagen Glitsa parketlak in de matte uitvoering gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het kras- en vlekbestendig is en niet verkleurd.

En dan de poten. Bij de poten is rekening gehouden met de instap van de tafel. Je wilt natuurlijk niet je knie stoten aan de tafelpoot of blijven haken met je schoenen. Omdat wij ook het bankje mochten maken konden we deze hoek precies gelijk maken. Een schuine poot zorgt ook voor luchtigheid in het ontwerp. Doordat de poten van staal zijn en gepoedercoat, kunnen ze zeker tegen een stootje en zijn ze onderhoudsvrij.

Vind je dit nou ook te gek, vraag vrijblijvend een offerte aan met daarin jouw wensen! Ieder mens en ieder stuk hout is uniek. We vinden het heel leuk om met je mee te denken en om op zoek te gaan naar een tafel die bij jou past!