• gerecycled teakhouten tafel met blauwe epoxy rivier gemaakt door Boemklaar Meubelmakers
  • teakhouten tafel met blauwe epoxy rivier gemaakt door Boemklaar Meubelmakers
  • tafelpoot / stelpoot voor tafel van teakhout gemaakt door Boemklaar Meubelmakers

Epoxy tafel maken

Kun je voor ons een epoxytafel maken? Wat kost een epoxy tafel laten maken eigenlijk, dat zal wel heel duur zijn? Nou dat ligt er natuurlijk maar helemaal aan wat voor soort tafel je wilt. Hoeveel epoxy er in komt, en wat voor hout je wil.

Tijdens het overleggen over de nieuwe tafel gaven de opdrachtgevers aan dat ze heel graag een tafel wilden met epoxy erin. Een rivertable. Wat voor soort hout daarbij moest wisten ze niet zo goed, maar het geheel moest ook weer niet te duur worden. Wij denken graag mee in oplossingen en opperden om de tafel her te gebruiken. Ze keken een beetje raar, want de tafel was best wel, laten we zeggen, doorleeft. Hij was ooit wit geschilderd, opgeschuurd, beklad met viltstiften en tijdens gezellige avondjes ging er ook nog wel eens wat over de tafel. Maar daar kijken wij wel doorheen. Zo’n teak tafel is hartstikke duurzaam. Het hout is best vettig en vuil trekt niet echt diep in het hout. Als we de tafel demonteren en in planken door de schaafbank halen zijn de viltstift strepen eraf en eventuele kleine beschadigingen haal je zo ook er uit.

De keuze was snel gemaakt. Een nieuw stoer stalen frame eronder was ook een wens. Ook loopt de vloer wat ongelijk, dus konden we in hetzelfde hout ook nog stelpootjes maken. Door de epoxy zit een peacock green metallic kleurpigment. Dit zorgt voor een betoverend effect waar je naar blijft kijken en altijd even aan moet voelen. We hebben de epoxy opgeschuurd en gepolijst. Dit blijft er mooi uitzien ook na een jaar intensief gebruik.

Wil je ook wel zo’n wijze tafel, maar geen een om her te gebruiken? We hebben een zelfde soort tafel gemaakt en te koop staan in onze webshop!

Vind je dit nou ook te gek, vraag vrijblijvend een offerte aan met daarin jouw gewenste maten!