Ombouwkast met verlichting

Samen met onze klanten ontwierpen we deze grote witte ombouwkast met verlichting. De opdracht was om een kast om de bestaande schuifdeuren heen te bouwen. Graag een kast die en wat landelijke uitstraling heeft, maar wel strak. Dit hebben we gedaan door er dikke witte planken in te maken. Alle wanden en planken zijn 4 cm dik. De voorkant van de kast heeft een eikenhouten frame. Dit zorgt voor een warme uitstraling. En een mooie tegenhanger van het strakke witte. De achterkant van de kast is geverfd in dezelfde kleur als de muur. Zo lijkt het bijna op een ingebouwde kast.

Ook moest er een plek komen voor de glazen. Liefst een vitrine achtige kast. Wij kenden nog een lokaal glas atelier, die gespecialiceerd is in glas in lood. Zij maakte de mooie glas in lood ramen. Die extra veel aandacht krijgt als het ingebouwde licht aan gaat.

Ingebouwde verlichting was voor ons ook nieuw. In het vitrine deel kwam een ledstrip die dimbaar is. De ledstrip licht verzonken in de kast, waardoor hij mooi subtiel aanwezig is. Boven de schuifdeuren zitten spots. Een mooie puzzel om alles op de zelfde schakelaar te krijgen. Al met al een mooi project met veel leerzame momenten!