• Tvmeubel van gerecycled hout, gemaakt door Boemklaar Meubelmakers
  • ontwerp tekening voor tv meubel met stalen poten, door Boemklaar Meubelmakers
  • Blad voor tv meubel gelijmd en in de lijmtangen

Tv meubel van 3 meter lang, gemaakt van gerecycled hout

Kun je ook een tv meubel maken, dat ook te gebruiken is als bank? En als we tv kijken met de hele familie moet de tv in het midden staan, maar als we met z’n tweeën zijn moet hij ook aan de kant kunnen. Hij mag zo lang worden als het kleed dat ervoor ligt. Het liefst past het meubel qua uitstraling bij de rest van de meubels, dus we hebben hier nog een kast staan, kun je die gebruiken in het maken van het meubel. We zijn benieuwd naar jullie ideeën.

Zo vertrokken we bij onze klant. Een paar wandeltochten met onze honden en de hersens begonnen te draaien. Als we het nou met een rail doen, dan kan je de tv schuiven. Ja, maar dan komt er allemaal stof in de rail, dan schuift die binnen de kortste keren niet meer…. Oh ja, en als we dan de rail aan de voorkant maken dan heb je dat probleem getackeld. Ja dat moet er dan wel mooi uitzien. Ik teken wel wat op de computer. Zo gezegd zo gedaan. De klant vond het gaaf en was keek uit naar het meubel.

Met de tekening onder de arm haalden we de kasten die we hadden meegenomen uit elkaar en puzzelden we onze zaaglijst bij elkaar. Een beetje plakken, nieuwe panelen maken en we hadden alle onderdelen bij elkaar. Alleen voor de binnenkant hebben we extra hout gehaald. Voor de rest van het meubel hebben we alle onderdelen kunnen recyclen. Een hele kluif, maar wel heel erg gaaf om te doen. Past ook bij ons gevoel om verspilling tegen te gaan. Waarom zou je een nieuwe boom kappen als je een oud meubel prima kan hergebruiken. Win win.

De klant vond het meubel geweldig en ook hun katten begonnen er direct mee te spelen!